Uitgebreide verkopersgids

Uw woning in Marbella verkopen is gemakkelijker met de deskundige hulp van Grupo Dvos

Uw woning in Marbella verkopen is gemakkelijker met de deskundige hulp van Grupo Dvos

Wij leiden u er graag doorheen.

1

Inname

Voor de eerste beoordeling bezoeken wij uw woning.

Wij verzoeken u vriendelijk om: bijeenkomen zoveel als informatie Zo veel mogelijk informatie over de woning, zoals een nota simple en plattegronden.

Tijdens ons bezoek zullen we een inventarisvan uw eigendom om een waardering.

We zullen ook onze servicepakketten bespreken en u voorzien van: aanbevelingen over welk pakket het beste bij u past.

2

Legale aspecten

Om uw eigendom te vermelden, hebben we de volgende documenten nodig:
  • Eenvoudig registratiebewijs van het onroerend goed.
  • Kopie van het paspoort van alle eigenaren van het onroerend goed.
  • Overzicht van gemeenschapskosten, IBI en basura (afvalinzamelingskosten).
Het is ook belangrijk dat u de volgende documenten voor de due diligence van de koper regelt:
  • Licencia de Primera Ocupación (LPO) of Certificate of Non-Infraction of Urban Regulations (CNI) – Uw advocaat kan u hierbij helpen; het is aan te raden om het proces van tevoren te starten, aangezien het ongeveer 3 maanden duurt, afhankelijk van het gemeentehuis.
  • Energieprestatiecertificaat (EPC)

Eigendommen zonder LPO:

Gezien het grote aantal eigendommen zonder LPO, werd de non-infraction procedure geïntroduceerd om de vastgoedmarkt in Marbella te stabiliseren en huiseigenaren en potentiële kopers te beschermen tegen juridische gevolgen.

Hoewel het niet direct een LPO verleent, voorkomt het juridische acties of boetes tegen eigendommen vanwege eerdere overtredingen.

Tijdens de aankoop van het onroerend goed kan de advocaat van de koper dit document opvragen als er geen LPO is.

Met dit document kan de nieuwe koper ook een hypotheek of huurvergunning aanvragen.

Aangezien deze procedure enkele maanden duurt, raden we aan om het non-infraction certificaat vooraf aan te vragen bij het gemeentehuis.

3

Verkoopstrategie

Wanneer u met Grupo DVOS werkt, bedenken wij uw optimale verkoopstrategie.

Wij creëren professioneel marketing materiaal, inclusief foto’s, tekst en advertenties.

Wij weten hoe we uw eigendom effectief kunnen presenteren en waar we het kunnen promoten.

Met Grupo DVOS heeft u een toegewijde agent die u tijdens het hele proces bijstaat.

4

Kosten die bij verkoop betrokken zijn

Nadat we de onderhandelingen met de koper van uw woning hebben afgerond, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de volgende kosten aan de kant van de verkoper.
  • Comissie van de makelaar: De verkoper betaalt de commissie van de makelaar, doorgaans 5% van de verkoopprijs van het pand.
  • Vermogenswinstbelasting: Als verkoper bent u aansprakelijk voor vermogenswinstbelasting (CGT) over de winst die u maakt bij de verkoop als het pand niet uw hoofdverblijfplaats is. Er kunnen enkele uitzonderingen gelden als u een ingezetene bent of ouder bent dan 65. De CGT bedraagt ​​19% van het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs van het pand. Bij de verkoop is de koper verplicht 3% van de verkoopprijs in te houden. Drie maanden later wordt de meerwaarde berekend op 19%, waarbij de reeds ingehouden 3% wordt afgetrokken.
  • Plusvalía Tax: Deze gemeentelijke belasting is gebaseerd op de stijging van de grondwaarde waarop het onroerend goed staat sinds de laatste overdracht. Tarieven variëren van 0,5% tot 3% van de verkoopprijs, afhankelijk van de gemeente. Het hangt af van het aantal jaren dat het onroerend goed in bezit is geweest en de winst tussen de aankoop- en verkoopprijs.
  • Juridische kosten: Als u een advocaat inhuurt om u door het proces te begeleiden, brengen zij 0,7% tot 1% van de verkoopprijs in rekening. Voor niet-ingezeten verkopers moet de koper 3% van de verkoopprijs inhouden en dit aan de Spaanse belastingdienst overmaken als voorschot op mogelijke vermogenswinstbelasting. Als de uiteindelijk verschuldigde belasting lager is dan het ingehouden bedrag, kunt u een terugbetaling aanvragen. Het is raadzaam om een ​​advocaat in te schakelen bij het verkoopproces, aangezien de koper waarschijnlijk zijn eigen vereisten heeft voor eigendomsdocumentatie die een advocaat u gemakkelijker kan helpen verkrijgen. Bij Grupo DVOS werken we samen met een betrouwbare advocaat die diensten aanbiedt en u ondersteunt tijdens de hele procedure totdat het onroerend goed volledig is geregistreerd op naam van de koper, met een speciale vergoeding van 0,70% van de verkoopprijs.
  • Kosten voor het annuleren van een hypotheek: Als u een hypotheek op het onroerend goed hebt, kunnen er kosten zijn verbonden aan het annuleren ervan. De kosten zijn afhankelijk van het hypotheekbedrag en u moet notaris- en registratiekosten betalen.

4

NA VERKOOP:

  • Nutsvoorzieningen en gemeenschapskosten: zorg ervoor dat u alle nutsbedrijven en gemeenschapsbeheerders informeert over de eigendomsoverdracht, zodat toekomstige rekeningen naar de nieuwe eigenaar worden doorgestuurd.
  • Annuleer automatische incasso’s: zorg ervoor dat u alle automatische incasso’s met betrekking tot het onroerend goed annuleert zodra de verkoop is afgerond.

Hulp nodig bij de verkoop van uw woning? Laat Grupo Dvos u begeleiden.

Het verkopen van een woning in Marbella, net als overal elders, vereist voorbereiding en begrip van lokale regelgeving en marktdynamiek.

Grupo DVOS zorgt voor een soepele transactie en helpt u de beste waarde uit uw verkoop te halen! Als u overweegt uw woning te verkopen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen zonder verdere verplichtingen!